Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsme vlastníky nebytové jednotky v bytovém domě. Naše nebytová jednotka má samostatný vchod, ostatní jednotky pak mají společný vchod jiný. Jediný důvod použít společný vchod je přístup k jističům. 2015 jsme měnili vstupní dveře do naší nebytové jednotky. Předem jsem se ptal předsedy, zda SVJ uhradí z fondu oprav výměnu těchto dveří.

Toto předseda ústně přislíbil s tím, že všechny vchodové dveře se dají chápat jako společné. Dosud jsme se několikrát připomínali s proplacením nákladů (cca 30.000 Kč) avšak k žádnému proplacení dosud nedošlo. 03/2018 předseda řekl, že to musí odsouhlasit schůze. Máme nárok na proplacení nákladů? Jsou takto samostné dveře pokládány za společné vlastnictví? Děkuji, Bernard

ODPOVĚĎ:
Na tento dotaz Vám dá odpověď pouze prohlášení vlastníka. V této listině bude jednoznačně definováno, zda jsou dveře chápány jako součást jednotky a tedy si jejich opravu či výměnu hradíte sami nebo jsou chápány jako společné vlastnictví a jsou tedy hrazeny z fondu oprav. Nahlédněte tedy do prohlášení vlastníka - bude uložené pravděpodobně u předsedy a na nahlédnutí máte právo - kde bude problematika dveří řešena.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Kdo platí výměnu vstupních dveří nebytového prostoru bytového domu (prostor v osobním vlastníctví)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.