Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bývalý partner má stále své věci v mém domě. Jedná se například o velké kusy nábytku a další rozměrné věci. Na moji žádost, aby si je odstěhoval, říká, že o ně nemá zájem. Požádám-li ho ale, aby mi dal písemný souhlas k jejich likvidaci, odmítá to s tím, že je nemá momentálně kam dát. Situace trvá několik měsíců.

Jak mám postupovat, abych ho přiměla si věci odstěhovat? Případně byl by jeho písemný souhlas s likvidací věcí dostačující, abych je mohla zlikvidovat? Děkuji Vám. Ester.

ODPOVĚĎ:
Doporučuji mu napsat doporučený dopis, abyste pro případ sporu měla důkaz. V dopise bývalému partnerovi sdělte, že pokud si věci neodstěhuje v určité lhůtě, necháte je na jeho náklady necháte někam uskladnit. Podle zákona, pokud člověk nejeví zájem o movitou věc 3 roky, pak člověk, který věc užívá, k této věci po třech letech vlastnictví vydrží. Pokud by tedy přítel věci neodvezl do tří let, jsou Vaše. Chápu ale, že potřebujete věc řešit rychleji, proto mu v dopise sdělte, že pokud si věci nevyzvedne, zvážíte kromě možnosti uskladnění jejich likvidaci. Jelikož se tak bývalý přítel dostane do prodlení, nejste odpovědná za škodu, kterou mu případně likvidací můžete způsobit.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Co udělat s nevystěhovanými věcmi partnera, přítele, partnerky, přítelkyně, druha, družky po rozchodu, rozpadu vztahu?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.