Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj otec nechtěl děti. S matkou se tedy domluvili, že nebude uveden v mém rodném listě. Udržovali spolu nějaký (poslední léta velmi sporadický) kontakt v podstatě celý můj život. Před časem (přesně si nepamatuji, ale kolem roku 2014/2015) jsem ale náhodou zjistila, že můj otec není člověk, za kterého se celá léta vydával.

Má ještě jednu rodinu, která o nás samozřejmě neví. Otec za život nabyl docela slušný majetek, především nemovitosti, všechno ale již daroval svým oficiálním synům. Mám nějakou možnost se domáhat svého dílu, když už v podstatě nic nezbylo? Děkuji, Alžběta.

ODPOVĚĎ:
Bohužel nemáte možnost se domáhat žádného majetku. I kdyby byl otec zapsán v rodném listě, za situace, kdy vše daroval za života, byste se nemohla z žádného titulu majetku domáhat, jelikož ke dni úmrtí žádný majetek nemělo. Ošem v případě, že otec ani v rodném listu uveden není, nemáte právo dědit, jelikož z právního pohledu otce fakticky nemáte a nejste tak dědicem.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Biologický rodič nezapsaný v rodném listě RL rozdal veškerý majetek potomkům
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.