Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2014 jsme prodali auto, nový majitel měl zajistit přepis, což neudělal. 01/2018 nám přišla upomínka o nezaplacení povinného ručení. Majitel má adresu na obecním úřadě, poštu nepřebírá, telefon nefunguje. Auto stojí 07/2017-02/2018 na jednom parkovišti v Prostějově. Jak dál postupovat, abychom něco nezanedbali - stále figuruji jako vlastník auta. Děkuji, Jiří.

ODPOVĚĎ:
Můžete od smlouvy odstoupit, a to písemným oznámením zaslaným na jeho adresu, kdy tak učiníte z důvodu, že do dnešního dne nepřepsal vozidlo na sebe, ačkoliv tak podle smlouvy byl povinen, čímž podstatně porušil povinnost ze smlouvy. V takovém případě nabudete nazpět vlastnické právo k vozidlu, této osobě vznikne právo na vrácení kupní ceny za vozidlo (nicméně pokud Vám vznikla škoda tím, že vozidlo nepřepsal – např. právě v podobě pokuty), můžete takové částky započítat proti jeho nároku na vrácení peněz. Dále Vám vznikne právo vozidlo z parkoviště odtáhnout/odvézt a nechat jej zlikvidovat nebo prodat jiné osobě.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Odstoupení od prodeje vozidla - nový majitel si automobil nepřepsal na sebe, čímž hrubě porušil kupní smlouvu
  • Dluh na povinném ručení za nového majitele auta, automobilu, vozidla - nepřepsal si vozidlo na sebe v evidenci vozidel
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.