Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlíme v řadovém rodinném domě s menší zahrádkou. Majitel sousedního domu ho pronajímá nepřizpůsobivým občanům, kteří vyhazují odpad na zahradu, která přímo sousedí s naší (nábytek, elektrozařízení, oblečení, ad.). V tuto chvíli je výška odpadu průměrně 1 metr.

Zároveň v domě bydlí také narkoman, který za úplatu aplikuje drogy jiným narkomanům (vidíme ze zahrady do jejich okna) a pravděpodobně i dealuje. Majitel se o dům nestará, je ve velmi špatném stavu. Situaci jsme s ním neřešili, viděli jsme ho pouze 2x. Náš dům budeme prodávat, ale se skládkou navazující na naši zahradu to půjde velmi těžko. Děkuji, Nina.

ODPOVĚĎ:
Pokud máte podezření z páchání trestné činnosti, pak se neprodleně obraťte na PČR nebo okresní státní zastupitelství -
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/to/
Co se týče ostatní problematiky, pak bych Vám doporučovala se primárně obrátit na vlastníka vedlejší nemovitosti, nebudete-li úspěšní, bude se třeba domáhat žalobou na odstranění imisí.
Žalovaným je vlastník pozemku, neboť má možnost rušení zabránit například změnou nájemníků. Vlastník je odpovědný z titulu imise bez ohledu na zavinění.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Žaloba na rušení imisí - odpad ze sousedního pozemku
  • Jak podat trestní oznámení na okresní státní zastupitelství nebo Policii ČR - postup
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.