Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych se zeptat zda je možné pronajmout další osobě městský byt. Jedná se o byt v Brně - střed, který jeden člověk od roku 2014 pronajímá dalším osobám. Protože se to nelíbí jedné jejich sousedce napsala podnět na příslušný úřad. Protože má strach aby se jí soused nemstil, napsala podnět anonymní. Myslíte že se s tím bude úřad zabývat?

Je zajímavé, že na tomto úřadě probíhá policejní vyšetřování a je tam mnoho obviněných. Děkuji, Ivana

 

ODPOVĚĎ:
Pronájem městských bytů je samozřejmě velmi kontroverzní téma. Pronajímány dále by být neměly, ovšem v některých případech město toto umožní za předpokladu, že nájemce byt např. vlastním nákladem zrekonstruuje, tak umožní pronájem třetí osobě. Každé město má ale svá pravidla pro nakládání s městskými byty a v daném případě je dle mého názoru na místě se obávat, že i když je v tomto případě pronájem nelegální, děje se tak za tichého souhlasu města. Podnětem se tedy město oficiálně zabývat musí, ovšem je otázkou, zda z vyšetřování bude nějaký výsledek.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Může nájemník městského bytu pronajímat byt jiné osobě bez vědomí a souhlasu městského úřadu?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.