Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím v družstevním domě, Odsouhlasili jsme si rekonstrukci topení.   Bez našeho souhlasu nám pak byla dána ale topení menší a méně výkonné oproti původním, máme teď v bytech zimu, nikdo s nájemníků jsme si vůbec neodsouhlasili menší topení, BD rozhodlo za nás.   Některým nájemníkům však nebyla měněna topení za menší, protože byla zánovní. Mají tím pádem topení původních parametrů a mnohem tepleji a komfortnější bydlení než my co máme teď menší a méně výkonné a zimu.   Přece máme právo mít všichni nájemníci stejné teplo a rovněž nárok na topení původních parametrů.  

Všichni nájemníci přispíváme stejně do fondu oprav, chceme mít topení také původních parametrů a mít stejný teplotní komfort jako mají nájemníci s topením původních parametrů.
Chci se zeptat jestli lze žádat soudně aby nám bylo dáno do původního stavu, protože BD odmítá sjednat nápravu, přestože jsou si toho vědomi.
Byli jsme oklamáni, měli jsme za to že budeme mít topení původních parametrů. Veronika

 

ODPOVĚĎ:
V daném případě byste měli začít tím, že byste měli od subjektu, který topení měnil, požadovat topnou zkoušku a vyhotovení protokolu o ní, resp. toto byste měli požadovat po bytovém družstvu. Pokud bude družstvo odmítat, doporučila bych zvolit ten postup, že si zkoušku zajistíte na své náklady a následně na základě výsledků žalovat družstvo o zajištění nápravy, tedy žádat bezplatné odstranění vady na topení a k tomu žádat proplacení všech nákladů s tím spojených. Pokud byste se rozhodli žalovat, pak doporučuji obrátit se na advokáta, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Reklamace výměny topení u bytového družstva - družstevním bytový dům
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.