Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně plateb záloh za strýce, který zemřel 11.2.2017, kdy nám správce zodpovědný za služby spojené s užíváním bytu posílá platby i za období, kdy již strýc nežil, a v bytě se jakékoliv služby nevyužívaly. V bytě byla vypnuta elektřina, žádný odpad nebyl vytvořen, a vodné a stočné jakbysmet.

Byt jsme nyní prodali a je tam již nový majitel, ale tato společnost, i když jsme předchozí platby uhradili, posílá další nedoplatek. Nyní nám ale došlo, že bychom spíš mi měli žádat o vrácení přeplatků za období, kdy vlastně tyto služby již nebyly využívány. Je to prosím tak? A jak postupovat. Předem děkuji za právní radu a případně pomoc. S pozdravem, Cecílie.

ODPOVĚĎ:
Zálohy na služby, i když nejsou využívané, musí být uhrazeny a následně po skončení zúčtovacího období, na základě stavu měřičů, je vypočítán přesný odběr služeb a přeplatek za zúčtovací období vrácen, pokud služby využívány nebyly.
Na základě vyúčtování byste tedy měli uhradit buď nedoplatek nebo žádat zpět přeplatek. Pokud je vyúčtování chybné a chtějí po Vás hradit nedoplatek, měli byste vyúčtování okamžitě reklamovat a žádat zdůvodnění, proč máte hradit nedoplatek, když služby užívány nebyly.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Reklamace vyúčtování služeb v domě SVJ - majitel bytu zemřel a služby neužíval
  • Vliv úmrtí majitele bytu SVJ na vyúčtování služeb spojených s užíváním bytu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.