Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Mám byt k pronájmu, který je napsaný na nezletilou dceru. Nyní jsem našla nájemníky. Při sepisování nájemní smlouvy jsem narazila na problém, koho uvést jako pronajímatele. Jestli tam mám uvést dceru a sebe jako zákonného zástupce, nebo vlastně jestli takový byt mohu vůbec legálně pronajmout. Díky s pozdravem Monika

ODPOVĚĎ:
Pronajímatelem je nezletilá dcera a k platnosti takové nájemní smlouvy potřebujete schválení soudu. Postup by tedy měl být takový, že pronajímatelem je dcera, Vy smlouvu podepíšete za ni jako její zákonný zástupce a následně společně se smlouvou podáte k soudu návrh na schválení takového právního jednání. Teprve v okamžiku, kdy je nájemní smlouva schválena rozsudkem, je platná. Teoreticky se může stát, že než soud rozhodne, nájemní smlouva už bude ukončena, soudní rozhodnutí je ovšem vždy nutné, zejména v případě, že by nájemce na základě takové nájemní smlouvy chtěl zapsat v dané nemovitosti trvalé bydliště.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Kdo může podepsat nájemní smlouvu, pokud je majitelem bytu nezletilá osoba (majitel mladší 18 let)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.