Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně přepisu nebo převodu nájemní smlouvy, postaru dekretu u státního bytu. Bydlíme se sestrou spolu, byt je psaný jen na ni (já tam mám pouze trvalé bydliště), sestra se má vdát a tím pádem změnit i bydliště, mám tedy strach že o něj přijdu. Byla jsem se ptát na úřadě, tam mě bylo sděleno, že přepsat lze jen z vážných důvodů, ale neřekla o které důvody se jedná.

Nechci podávat žádost na nový státní byt, když jsem do něj investovala 150.000 Kč na rekonstrukci. Prosím o radu jak postupovat. Děkuji. Alena

ODPOVĚĎ:
Podejte na úřad písemnou žádost, aby Vám byl tento konkrétní byt přidělen a podrobně odůvodněte - jako důvod můžete uvést např. Vaše majetkové poměry, že jste do bytu investovala, jak dlouho v něm bydlíte.
Úřad Vaši žádost individuálně posoudí a ve věci následně rozhodne. Většinou se jedná o formalitu a úřad v takových případech nájemní smlouvu s osobou, která v bytě bezproblémově bydlí a vše řádně hradí, uzavře.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Jak odůvodnit žádost o převod dekretu, nájemní smlouvy na osobu blízkou
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.