Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Reklamuji již druhou topnou sezonu topení a byla jsem nucena nechat na vlastní náklady vypracovat znalecký posudek, ve kterém znalec píše, že je topení nedostatečné, aby byl byt dostatečně vytopen podle norem a mám mít topení větší. Také rovněž měření ze Zdravotního ústavu prokázalo, že teploty v bytě jsou nedostačující.

Potvrdilo se jak vyjádření znalce, tak i měření Zdravotním ústavem, že máme v bytě zimu, projekt který si Bytové družstvo objednalo byl špatný. Na základě těchto důkazů mi Bytové družstvo oznámilo, že mi dají větší topení ale nezaplatí znalecký posudek. Nevím jak mám postupovat a jak mám žádat, aby mi Bytové družstvo proplatilo také znalecký posudek, že jsem byla poškozena a reklamovala jsem oprávněně. Co můžu žádat a na co všechno mám právo. Nevím jak mám dále postupovat. S pozdravem Michaela

ODPOVĚĎ:
Na proplacení znaleckého posudku máte rozhodně právo, jelikož byl důvodný. Pokud se bytové družstvo úhradě brání, nezbude Vám, než je oficiálně doporučeným dopisem vyzvat k proplacení s upozorněním, že budete věc řešit soudně. Pokud i nadále nebudou ochotni posudek uhradit, budete muset k soudu podat žalobu, kterou se budete domáhat úhrady částky za znalecký posudek.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nedostatečná kapacita topení, vytápění - znalecký posudek a kdo ho platí (pronajímatel nebo nájemník, nájemce)?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.