Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Je možné krátkodobě např. přes službu AIRBNB pronajímat nebytové prostory zkolaudované na provozovna - dílna na přespání? Jedná se o nebytový prostor, rozdělený na 3 samostatné pobytové místnosti, kde je veškeré sociální vybavení. Nebytové prostory se nalézají v suterénu panelového domu, který obhospodařuje společenství vlastníků.

Musí toto vedení udělit souhlas s pronájmem i přesto, že vchod do jedné samostatné místnosti je přímo z ulice z vlastního pozemku? Děkuji za odpověď Norbert

ODPOVĚĎ:
Dle § 2236 občanského zákoníku je možné pronajímat k bydlení také jiný než obytný prostor, přičemž platí, strany zavázány stejně, jako by byl pronajat obytný prostor. Pokud jsou nebytové prostory Vaše, můžete je pronajmout.
Souhlas společenství vlastníků bytových jednotek SVJ nepotřebujete. Společenství vlastníků je totiž právnická osoba založená za účelem zajišťování správy domu a pozemku.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nabídka přespání přes AIRBNB v nebytových prostorách - je možné to nabídnout?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.