Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně povinností, které mám jako vlastník bytu ve společenství vlastníků bytových jednotek. V mém bytě proběhla velká rekonstrukce, vše dělala firma, která i ručí za provedení a kvalitu rekonstrukce. Tím i všech revizí apod. Předseda mi 26.11.2017 donesl rozhodnutí, tedy upozornění, kde prý na nějaké schůzi 10.10.2017 projednali s nevím kým mou rekonstrukci a ta nebyla provedena dle požadavků SVJ.

Rozhodnutí jsem nikdy neviděla, ani se tu nikdo nebyl po rekonstrukci podívat, ani jsem neviděla žádné oznámení apod. Náš domovník, tedy předseda výboru SVJ, pracuje ve státním bytovém družstvu jako instalatér a sám si dělá co chce. V bodu jedna, který uvádí, zde sám, za mé nepřítomnosti rozhodoval o výměně apod. , kdy rozhodl, že se ta odbočka měnit nemusí, což udělal za mými zády. Teď mi to předhazuje. Bod 2, zde se vodoměry dají přečíst, přístup je však špatný, ale čitelné jsou. Vyměnit půjdou špatně, ale teď jsou nové. Bod 3, nedostatečné odvětrávání - mám digestoř s uhlíkovým filtrem, a že máme odsávání takové či makové, by mě asi nemuselo zajímat, či ano? Je mou povinností si dát digestoř do zdi? Odsávání mám v koupelně, to je podle zákona. Bod 4, kde mám napsánu výměnu radiátorů, tak tam že si mám pak opravy apod. řešit sama, přitom platím fond oprav, a hlavně tam uvádí na placení nákladů v technické šachtě. Podotýkám, že platím fond oprav jako každý jiný majitel bytu. To že bez mého svolení či dokonce přítomnosti vstupoval do mého bytu v době rekonstrukce mi můžou potvrdit dělníci, kteří zde pracovali a to i to, že jim vymluvil výměnu trubky, viz bod jedna. Prosím Vás tedy o radu, jak se v tomto případě zachovat, jestli můžu nějakým způsobem bránit těmto řečem? Děkuji, Justýna.

ODPOVĚĎ:
Je pozoruhodné, jak vůbec předseda SVJ k takovým zjištěním přišel. Doporučila bych Vám jej zaúkolovat, neboť  si evidentně vymýšlí vlastní pravidla. Vyzvěte jej, ať Vám sdělí, na základě jakých podkladů k uvedeným zjištěním přišel a ať Vám sdělí, na základě jaké listiny dospěl k závěru, že Vaše rekonstrukce není v souladu se zákonem a v souladu s usneseními shromáždění vlastníků SVJ. Předpokládám, že Vám nic relevantního nesdělí a v tom případě ho doporučuji ignorovat. Pokud bude v tomto jednání odpovídajícím šikaně pokračovat, obraťte se na advokáta - seznam www.advokatikomora.cz.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Námitka nesprávně provedené rekonstrukce bytu v domě SVJ předsedou SVJ
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.