Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem revizorem velkého společenství vlastníků bytových jednotek, tedy SVJ. Předsednictvo usiluje o zateplení průčelí domu, včetně vnitřku lodžií, čemuž se značný počet vlastníků brání. Smlouva o převodu družstevního bytu do osobního vlastnictví uvádí, že předmět vlastnictví je smlouvou ohraničen mimo jiné - vnitřními plochami stěnových plášťů včetně oken, skleněných výplní, zábradlí lodžií.

Mám za to, že z textu vyplývá, že hranici v části lodžie tvoří skleněná výplň a zábradlí lodžie, nikoliv jak tvrdí předsednictvo - vnitřními stěnami lodžie, které jsou však již za hranicí, která je stanovena skleněnou výplní a zábradlím lodžie. Prosím o posouzení tohoto rozporu. Děkuji za Vaše stanovisko, Jindřich.

ODPOVĚĎ:
V daném případě se jako právník přikláním k Vašemu výkladu, nicméně mám za to, že by se k danému dotazu měl vyjádřit odborník na stavebnictví. Nejsem si vědoma, že by existovala jakákoliv vyhláška, která by toto přesně definovala a doporučovala bych, aby Vám předsednictvo, pokud trvá na svém názoru, sdělilo, z čeho tento jejich názor vychází - zda z pouhé domněnky, právního předpisu či vyjádření odborníka na stavebnictví.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Co je hranicí bytu v osobním vlastnictví a co patří už do společných částí domu SVJ
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.