Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (2 hlasů)

Pronajal jsem garáž, nicméně nájemník přestal platit nájemné, nyní dluží již 20 splátek. Nájemník se stále vymlouval, že začne splácet, případně si i dluh odpracuje (jako zedník), nicméně nedošlo k ničemu, nereaguje na písemné zprávy s vyčíslením dluhu a žádostí o splacení. Nereaguje ani na telefony, doma se nechá zapírat. Zastihnout ho je skoro nemožné.

Mohu mu zamezit v přístupu do garáže? Vyměnit zámek, abych ho donutil ke komunikaci? Mimojiné mám v garáži i své věci. Mohu mu vypovědět ihned smouvu z důvodu neplacení nájemného, ale mám trochu obavy, že z něj pak nic nedostanu a ještě se mi mezitím ztratí mé věci. Existuje prosím nějaká cesta? Děkuji, Igor

ODPOVĚĎ:
Pokud nájemce dluží tak vysoký počet splátek nájemného, pak mu můžete vypovědět nájem okamžitě, tedy bez výpovědní doby. Zašlete mu tedy doporučeně výpověď s výzvou, aby si vyzvedl své věci, následně proveďte soupis věcí a udělejte fotodokumentaci a vyměňte zámek. Ve vztahu k jeho věcem pak můžete uplatnit zadržovací právo, dokud Vám nájem neuhradí.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vysoký dluh na nájmu, nájemném za pronájem garáže - okamžitá výpověď nájmu, nájemní smlouvy a průběh vystěhování
  • Výměna zámku na garáži - nájemník, nájemce dlouhodobě neplatí nájemné, nájem
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.