Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 18.4.2024, svátek slaví Valérie, zítra Rostislav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Test, zkouška na Alzheimerovu chorobu, nemoc - test malování hodin

test_zkouska_na_alzheimerovu_nemoc_chorobu.jpgAlzheimerova nemoc má celou řadu příznaků, z nichž nejvýznamnější je dlouhodobě progredující porucha paměti a kongnitivních funkcí. Nemoc může být zpočátku zaměňována s prostým stařeckým zapomínáním. Existuje však test malování hodin, který odhalí již v úvodních fázích tuto chorobu.
___
___

Nemoci a poranění míchy - příznaky, projevy, symptomy, léčba

nemoci-a-poraneni-michy-priznaky-projevy-symptomy-lecba

nemoci-a-poraneni-michy-priznaky-projevy-symptomy-lecba
V neurologické praxi se určitě nelze vyhnout vyšetření míšních nemocí a traumat. Jsou jimi například transverzální míšní léze, komoce míchy (míšní komoce), syndrom přední míšní tepny (arteria spinalis anterior), zadní míšní tepny (arteria spinalis anterior), syndrom míšní šedi ad. Jak se jednotlivé nemoci projevují a jaký je nástin jejich léčby se dozvíte ve stručnosti zde.

___
___

TIA - tranzitorní ischemická ataka, lehká mrtvice

vertigo.gifTranzitorní ischemická ataka (TIA) je definována jako rychle rozvinuté klinické známky ložiskového mozkového postižení nebo poruchy monokulárního vizu, které typicky trvají méně než 1 hodinu, maximálně však 24 hodin, pokud klinické, laboratorní a zobrazovací vyšetření nesvědčí pro jinou příčinu neurologického deficitu. Jediným kritériem odlišení TIA od mozkového infarktu je délka trvání neurologického postižení. Další části "Standardu pro diagnostiku a léčbu pacientů po TIA" se proto týkají pouze situace, kdy je pacient vyšetřován a léčen již po kompletním odeznění neurologického deficitu, který trval maximálně 24 hodin. Každý pacient se známkami ložiskového ischemického mozkového postižení je až do okamžiku kompletní úpravy neurologického deficitu v prvních 24 hodinách pokládán za pacienta s diagnózou mozkového infarktu - viz. "Standard pro diagnostiku a léčbu pacientů s mozkovým infarktem".

 

 

Zamyšlení - náhodné články

Lidé, věci a skutečnosti které vás připravují o životní čas

 

lide-veci-a-skutecnosti-ktere-vas-pripravuji-o-zivotni-cas-2

lide-veci-a-skutecnosti-ktere-vas-pripravuji-o-zivotni-cas-2
Kým se chtěli v dětství stát? A splnilo se vám vaše přání? Jak poznat, že možná marníte čas a váš život vám utíká pod rukama? Přečtěte si seznam, který vás možná posune abyste čas marnit přestali. 

___

___

Praha očima Moraváka aneb jak Prahu vidím já

praha_mala.jpgJsou tomu 2 dny co jsem se vtátil z Prahy (dnes je 15.5.2010, v Praze jsem byl 10.-13.5.2010). Poslední má návštěva tohoto města se uskutečnila naposledy před dvěma roky. Tentokrát jsem si Prahu pořádně vychutnal, navštívil spoustu míst a zpět do Olomouce jel se spoustou pozitivních i negativních pocitů. Jak tedy vidím Prahu já? Jestli vás to zajímá, tak čtěte dále :-)
___
___

Co žena očekává od muže - galantnost, věrnost, sympatie

co_zena_ocekava_chce_od_muze.jpgV srpnu 2009 nám přišel zajímavý email od 25leté Zdenky, která popisuje jak si představuje muže svých snů. Zdůrazňuje vlastnosti jako je galantnost, žádá ochranu před okolím, když se bude cítit v nebezpečí, příjemnou vůni partnera a přiměřeně sympatické vzezření. Přeje si, aby byl partner věrný a aby nebyl vtěrný. Počtěte si sami ...

 

___

___

Vztahy - náhodné články

Pauza ve vztahu - konec vztahu nebo ne? Délka pauzy.

pauza-ve-vztahu-konec-vztahu-nebo-ne

pauza-ve-vztahu-konec-vztahu-nebo-ne
Když cítíte přetlak v práci, vezmete si dovolenou. Ale co uděláte, když se zrovna nejlépe necítíte ve vztahu s partnerem? Možná je na čase si od sebe odpočinout. Na začátek jedna dobrá zpráva: opravdu existují páry, kterým po zralé úvaze domluvený oddechový čas ve vztahu pomohl. Ale jak už to v životě bývá, teď ta špatná: rozhodně to není řešení pro každého! K pauze se většinou uchylují páry, které cítí zásadní pnutí.

___

___

Náklady na rozvod, výhody rozvodu dohodou

rozvod_naklady.jpgKonec snů, iluzí a společného života s sebou přináší nemalé finanční náklady. Možná i to je příčinou, proč mladí lidé raději do manželství nevstupují. Jak se rozvést, aby náklady na rozvodové řízení byly co nejnižší? Ani rozvod manželství dohodou není zcela zadarmo.

 

 

Introvertnost - proč se za ni nemusí intervert stydět?

introvertnost-proc-se-za-ni-nemusi-intervert-stydet

introvertnost-proc-se-za-ni-nemusi-intervert-stydet
Když slyšíte, že na chodbě někdo vystoupil z výtahu, čekáte tiše za dveřmi i když jste zrovna byli na odchodu. Dveře neotevřete, dokud soused nezmizí za těmi svými, jen abyste se s ním nemuseli potkat. V skrytu se radujete, když přátelé zruší společný výlet, kino nebo mejdan. Když už se na nějakém večírku vyskytnete, je vaše první myšlenka po příchodu: „Co tu proboha dělám?!“

___

___

Texty - náhodné články

Poradna kojení, mléčná banka mateřské mléko, informace o kojení a jeho podpoře

poradna-kojeni-mlecna-banka-materske-mleko-informace-o-kojeni-a-jeho-podpore

poradna-kojeni-mlecna-banka-materske-mleko-informace-o-kojeni-a-jeho-podpore
Stránka poskytuje informace týkající se kojení a také kolem uschování mateřského mléka v mléčné bance. Věnuje se také tomu, jak podpořit tvorbu mateřského mléka. Dále se zde dozvíte odpovědi i na to, zda může dlouhodobé kojení nějak poškodit matku či být pro ni nebezpečné nebo jestli existují "pravidla" pro správné kojení. Odpovídá třeba i na otázku, zda po delší době kojení kvalita mateřského mléka z prsu klesá či nikoliv. 

__

__

Potraviny jako afrodisiaka - vliv některých potravin na zamilovanost a sex

 

potraviny-jako-afrodisiaka-vliv-nekterych-potravin-na-zamilovanost-a-sex

potraviny-jako-afrodisiaka-vliv-nekterych-potravin-na-zamilovanost-a-sex
Hodně lidí považuje dobré jídlo před sexem za skvělou předehru. Když si pak ještě navíc dopřejí potraviny, které údajně vášeň povzbuzují, můžou skutečně zažít velmi příjemné intimní chvilky. Vědci ale účinek jídla na lidské libido popírají.

___

___

Seznam nekvalitních potravin 2011 - Tesco, Lidl, Albert, Billa, Kaufland, Spar

nekvalitni-potraviny-2011-tesco-lidl-kaufland-penny-market-albert-globus-spar-billa-makro
nekvalitni-potraviny-2011-tesco-lidl-kaufland-penny-market-albert-globus-spar-billa-makro
V roce 2011 bylo Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí provedeno velké množství kontrol a chemických rozborů potravin v českých obchodech. Byly nalezeny stovky potravin, které z nejrůznějších důvodů nevyhovovaly. Seznam potravin a důvod proč neprošly kontrolami a testy je uveden v přiloženém souboru.
___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz