Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.060

exekuce po ukončení insolvence

Odesláno: 
Otevřeno 532 x
3 odpovědi
 
Dobry den, v roce 2017 jsme usměšně prosli insolvenci, po 5 měsícich nám přisli ale další 2. Na jednu jsme se odvolali a bylo nám vyhověno a exekutor musí vše vrátit. Bohužel jsme se ale neovolali na tu jednu a celou ji doplatili a navíc jsme ještě zjistili že byla neoprávněná protože exekutor mel špatné informace. Exekutor nám ten tvrdi že jelikož už byla exekuce doplacena a ukončena tak už není možné dostat peníze zpět. Moc tedy prosím o radu jak teď postupovat aby jsme své peníze dostali zpět. Moc dekuji Vernerová
 
Dobrý den, pokud byla exekuce vedena neoprávněně, je třeba vymáhat na exekutorovi náklady, které jste musela v exekuci uhradit (na základě Příkazu k úhradě nákladů exekuce), a částku, kterou exekutor vymohl. Pokud ji zaslal oprávněnému (věřiteli), nutno vrácení částky žádat po něm z titulu bezdůvodného obohacení. V každém případě Vám doporučuji obrátit se v této věco na někerého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz), který by Vám s nárokováním neoprávněně vymožených peněz a s vrácením částky nákladů exkeuce pomohl.
 
Dobrý den, v roce v 01/2018 jsem predčasne splatil insolvenci v plné výšši, podali jsme všechno co bylo potřeba k ukončení insolvence. Od 05/2018 čekáme na vydaní Uznesení o ukončení insolvence Krajským soudem. V 01/2019 manželka dostala uznesení od exekutora, kde ji bylo oznámeno, že budou u ní provedeny srážky ze mzdy na dluh, který byl zahrnut v měm insolvenčním řízení a řádne splacen. Zjistili jsme, že v 02/2019 ji podle toho uznesení, bylo srazeno ze mzdy na učet exekutora a stejny srážky ze mzdy byly provedeny i mne. Proto Vás prosím o radu jak mam postupovat, aby jsme své peníze dostali spět a aby jsme nepřišli o další peníze.
Děkuji Marek Horňák
 
Dobrý den, Vy i Vaše manželka musíte v uvedeném případě podat návrh na zastavení exekuce. Jako podklad (důkaz) navrhněte celý insolvenční spis a zvlášť dodejte rozhodné skutečnosti z insolvenčního spisu ohledně dotčeného dluhu, tedy, že by splacen. Současně kontaktujte dotčený soud ohledně vydání dotčeného rozhodnutí insolvnenčího soudu, případně i prostřednictvím Vašeho insolvenčního správce. Dotčené rozhodnutí následně můžete exekutorovi doposlat. Částky, které se Vám nyní srážení z účtu, byste měli dostat celé zpět po právní moci usnesení o zastavení exekuce.