Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.629

Nemajetný majitel fimrmy (bílý kůň) nemá peníze na likvidaci společnosti - jak zajistit likvidaci zdarma?

Odesláno: 
Otevřeno 662 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
známý je "bílým koněm", člověk bez domova s minimilní výší sociální dávky.
24.01.2019 zrušil své živnostenské oprávnění, ale figuruje v Obchodním rejstříku jako jednatel jedné pražské společnosti, kde je jeho společníkem právnická osoba, které má exekuce.
Na živnostenském úřadě nám vysvetlili postup - notářským zápisem požádat o zrušení společnosti a následnou likvidaci v souladu s ustanovením § 185 OZ. Tento a další kroky ale stojí peníze, které tento člověk nemá a patrně nikdy mít nebude, řádově až desetitisíce. Chci se zeptat - existuje nějaká bezplatná cesta, jak by mohl tento člověk dosáhnout vymazání své firmy z Obchodního rejstříku?
 
Dobrý den.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani oblasti insolvence (insolvenčního řízení). Dotaz proto prosím uložte do formuláře na stránce http://www.PoslatDotaz.cz
Děkujeme za pochopení.
 
dobrý den, bratr který je bezdětný, nemá žádný majetek ani žádnou nemovitost/je svobodný/MÁ DLUHY nevím kolik splácí má životní minimum. prosím o radu. jsme dvě sestry v případě umrtí bratra co mužeme udělat aby jsme dluhy nezdědily. on bydlí v penzionu a nemá žádný majetek. děkuji budu ráda za každou radu.
 
Dobrý den, v případě dědického řízení po Vašem bratrovi dědictví můžete odmítnout, což lze v tomto případě doporučit.