Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.398

Exekuce na PC používaný k práci - může to exekutor udělat?

Odesláno: 
Otevřeno 418 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem v plném invalidním důchodu a jelikož jsem neměl odpracováno dost let nedostal jsem žádný důchod. Pobírám tak Pouze dávky v nouzi a příspěvek na bydlení a jediným mým "přivýdělkem" je práce na PC (základy účetnictví, emaily, správa webu atd - nemám na tuto činnost ŽL - pouze smlouvu s dotyčným) za tuto činnost dostávám cca 2.000 Kč/měs.

Konkrétní dotaz zní zda mi případně exekutor může zabavit počítač a monitor, jenž je majetkem dotyčného člověka a to pochopitelně včetně faktur o zaplacení na jeho jméno, ale nachází se vzhledem k pracovní činnosti v bytě kde mám já jako dlužník trvalý pobyt.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, pokud pracujete na počítači, který je majetkem jiné osoby, a máte oprávěnou obavu, že by k Vám mohli přijít vykonabateleé exekutora na mobiliární exekuci, v každém případě upozorněte vlastníka přístroje, aby měl k dispozici doklad o nabytí (smlouvu, internetovou objednávku, doklad o zaplacení, apod.), neboť je pravděpodobné, že v případě exekuce movitých věcí u Vás doma by byl přístroj zabaven a vlastník by si musel podat návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu a doložit v něm své vlastnictví.