Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.524.721

Povinné ručení na vozidlo zabavené exekutorem kvůli dluhům bývalého majitele

Odesláno: 
Otevřeno 1550 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
bylo nám zabaveno v exekuci vozidlo, které nebylo získané trestním činem. Prokázáno to bylo policií ČR. Exekutor nekomunikuje a ani nevíme, kde vozidlo je. Prý se máme s exekutorem domluvit o navrácení vozidla.
Pojišťovna po nás chce zaplatit povinné ručení a neuznala doklad o zabavení věci od exekutora. Jak se můžeme více bránit? Exekutor má vozidlo i doklady od vozidla a my jsme stále vlastníky i provozovateli vozidla, které nám zabavili.
Nastalo další období pojistného. Bojíme se problémů. Pojišťovna na podklady o zabavené věci, tedy vozidla neakceptuje zrušení pojistného, které jim "dlužíme", jelikož jsme stále v registru vozidel vlastníky. Je to začarovaný kruh a prý to pojišťovnu nezajímá! Požadují to zaplatit!
Jenže co další dny a roky před námi? Pojišťovně jsme vše nahlásili zaslali i podklady o zabavení vozidla. Prosím poraďte, jak postupovat? Vozidlo bylo zabavené na základě problémů bývalého majitele, který měl exekuce, ale my o tom nevěděli. Děkuji za odpověď? Jak se máme bránit s poplatky povinného ručení na toto zabavené vozidlo!
Děkuji!
 
Dobrý dne, pokud jste stále vlastníkem vozidla (zapsáni v registru vozidel), musíte hradit tzv. povinné ručení, bez ohledu na to, že vozidlo nemáte fyzicky u sebe, jinak budete považováni za dlužníky a to i do budoucna. Vrácení vozidla bezodklaně a důrazně nárokujte u dotčeného exekutora, pokud nereaguje, podejte na něj trestní oznámení. V každém případě Vám však doporučuji poradit se o těchto krocích s některým právníkem z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz).