Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.927

Výpočet srážky v insolvenci přes kalkulačku mi vychází jinak než má srážka - proč?

Odesláno: 
Otevřeno 684 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám insolvenci 2016-2018 a pořád nevím jak se mi počítají srážky. Najdu si kalkulačku zadám příjem, děti bez manžela a dám přednostní pohledávku a ukáže mi to částku, ale ta částka mi nevychází.
Přímo v insolvenci je to ukázané jak se to počítá. Muzete mi to podrobně vysvětlit. Jsem sama s jedním dítětem 5 letym a druhé dítě je u bu bývalého manžela a platím alimenty. Mam od soudu stanovené výživné 3000 Kč a posílají mi to přímo z insolvence. Na insolvenci mi strhávají 12.400 a zůstává mi 10.900.Pritom si myslím že by to mělo být naopak. I dítě na které platím alimenty by mělo být počítáno do vyživovací povinnosti. Tak by se měli počítat 2 děti podle mého, ale nevím jak to je. Muzete mi poradit. Dekuji za radu. Dluh na výživném nebyl nikdy.
 
Dobrý den,
srážky jsou dle mého názoru počítány správně.
Při čistém příjmu ve výši 23 300, - Kč a jedné vyživovací povinnosti k nezletilému dítěti (5 let) činí srážka 12 404, - Kč. Pokud je starší dítě svěřeno do výhradní péče otce a Vám je stanoveno platit výživné (které je hrazeno prostřednictvím insolvenčního správce z provedených srážek), toto dítě by nemělo být pro účely provádění srážek v insolvenčním řízení zohledňováno.