Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.542.286

Jak poslat splátku exekuce exekutorovi bez bankovních poplatků za přijetí na přepážce banky nebo pošty

Odesláno: 
Otevřeno 2458 x
3 odpovědi
 
Hledal jsem nějaký levný způsob, jak vložit na účet exekutora (KB) splátku třeba 100 Kč. KB má poplatek za vložení na cizí účet slušně řečeno neuvěřitelných 75Kč (Česká spořitelna, a. s. atd. podobně vysoké), Česká pošta za složenku á 40 Kč.
Mám mnoho exekucí a u malých splátek by takovéto poplatky udělaly velký nárůst výdajů. A osobně to také nelze, pže jsou exekutoři většinou z jiného města / kraje.
Není jiný způsob? Ideálně jako např. u ČSOB/ERY kde je na poště vklad zdarma. Bohužel většina exekutorů má KB, Českou spořitelnu apod. Děkuji.
 
Dobrý den, pokud banky požadují za vklad dané obnosy a exekutoři mají sídlo daleko od Vás, je stále nejlevnější zasílat poštovní poukázku. Jiný, levnější způsob je jedině zasílat splátky exekucí prostřednictvím účtu nějaké spolehlivé osoby.
 
Dobrý den,
chci se zeptat EX manžel je v insolnvenci. Jsme rozvedení 20.8.2014. V roce 2013 jsem se odstěhovala do pronájmu. 2016 únor jsme se domluvili na zástavě našeho domu SJM EX si vzal úvěr a měl mě vyplatit. To se nestalo peníze si nechal pro sebe. Domluvili jsme se jen ústně nebo zprávy v telefonu a e maily. Právník mě řekl, že jsem udělala chybu a nijak to nejde vyřešit, protože nemáme doklad ověřený. SJM vypořádané nemáme. Celý rok 2018 řešil insolvenci Já jsem se to dozvěděla až v říjnu i to kolik má dluhu. Museli jsme prodat dům kvůli té zástavě. V prosinci 2018 nový majitel poslal peníze za dům insol. správci, zástava už je taky vyplacená 22.2.2019. U toho měl IS na konci dopisu k soudu napsáno vyplacení hyperochy spoluvlastníkům. Zástava je vyplacená, ale vyplacení hyperochy tam stále není. Dům se prodal za 1 860 000 Kč. Úvěr a provize IS a realitky byly 950 000Kč zůstala hyperocha 910 000Kč. IS mě v prosinci řekl že hyperocha bude vyplacena na konci ledna. Začátkem února zase že v polovině března. Teď už se mnou nechce komunikovat odkázal mě na justice a insol. rejstřík at si to tam kontroluji a jeho už nekontaktuji. A hlavně se musíme domluvit s EX kolik kdo dostane peněz a poslat mu souhlasné prohlášení kolik kdo dostane, musí to sedět na haléře. EX chce polovinu takže mu zůstane stejně jak mě já za něj zaplatím polovinu úvěru které utratil pro sebe.
A jak to bude mít, má v insolvenci další dluhy, díky bohu už po našem rozvodu. Peníze mu zůstanou nebo musí z toho uhradit další svoje pohledávky. Je to už dlouhá doba v domě už žiji jiní majitele nemám ani dům ani peníze. Jak dlouho to ještě bude trvat? Moc děkuji za odpověd. Hezký den.
 
Dobrý den,
v případě, že s vámi insolvenční správce nekomunikuje, obraťte se písemně na insolvenční soud.

Co se týče úvěru, odkazuji na § 714 odst 2 občanského zákoníku "Jedná-li právně manžel bez souhlasu druhého manžela v případě, kdy souhlasu bylo zapotřebí, může se druhý manžel dovolat neplatnosti takového jednání."
Vzhledem k tomu, že sjednání úvěru není obvyklý jednáním, měl by k takovému jednání mít váš souhlas.

Doporučuji obrátit se na advokáta, který by zhodnotil, zda by bylo vhodné nárokovat tuto částku soudní cestou.

Po vyplacení zbylé části bude tato částka použita na zbývající část jeho dluhů v insolvenčním řízení.