Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.517.845

Podvody v insolvenčním řízení

Odesláno: 
Otevřeno 1081 x
3 odpovědi
 
Slečna měla exekuci a nedošlo k ní neb požádala o insolvenci a než požádala, převedla svůj byt na svoji tetu, ale existuje kupní smlouva. Teta za slečnu platí měsíčně 2.500 Kč jako splátky v insolvenci a jinak příslušná slečna nic měsíčně insolvenci neplatí. Nikdy nedělala, dělat nebude. Zůstala tedy v prodaném bytě a dostává tím pádem podporu na bydlení atd. neb jako podnájemnice tety a platí nájem 7.000 Kč. Do insolvence šla jako podnájemnice, tak nikdo nic zpětně nehledal, neprověřoval. Takhle to už jde 2015-2018 a v roce 2020 za 2.500,- bude splaceno tak třetina a vše OK. Byt se zase převede zpět na slečnu. Snažila jsem se upozornit soud, dávky atd. Nic. Nikomu to nevadí. Asi jen mě.
Slečna má otce a přítele v insolvenci a tam taky vesele lžou a mají vše povoleno a státu a nikomu to nevadí.
Přítel slečny byl dokonce odsouzen za pašování drog na 5 let. Za 2 roky byl doma a má také insolvenci povolenou. Přitom nikdy nedělal až teď kvůli povolení, aby insolvenci dostal. A dostal. Má invalidní důchod ID 7.500 Kč a je mu 43 let.
Kdo tady v našem státě řeší tyto podvody? Soudy ne, kriminálka má jiné starosti. Kdo prosím? Nebo toto není důležité řešit. Kolik asi takových podvodů je? Správce určitě dostane svých 1.200 Kč měsíčně at klient platí nebo neplatí, nechá se to 5 let dojet.
Táta slečny to takto táhl do důchodu asi 10 let a nic. Strhávají mu asi 2 tisky a vše OK. Předtím příjem neměl a nebo měl ale zásadně načerno. To dělají všichni. Ani korunu státu navíc.
 
Dobrý den,
pokud máte za to, že došlo k podvodnému jednání a toto jednání tedy naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podvodu, můžete podat policejnímu orgánu oznámení o skutečnostech nasvědčujících, že byl spáchán trestný čin podvodu a žádat jej o prověření tohoto oznámení.
Pokud došlo k převodu bytu bez přiměřeného protiplnění, může insolvenční správce podat k insolvenčnímu soudu odpůrčí žalobu, jíž se bude domáhat určení neplatnosti převodu bytu, a to ve lhůtě 1 roku ode dne zjištění úpadku dlužnice; v tomto případě však tato lhůta již uplynula.
 
Dobrý den,
slečna záměrně 2 roky před požádáním o insolvenci neb měla dlouhotrvající dluhy a její byt měl jít do exekuce, prodala byt tetě a dál žije v tom bytě a vykazuje v insolvenci, nemajetnou a, že žije je v podnájmu za 7tis. , které dostává samozřejmě od státu neb nikdy nedělala a bydlí stále kde bydlela. Jedině teta za ní platí 2500 měsíčně jinak jiný příjem do insolvence není! Peníze od státu dostane slečna a ty dá tetě a teta zaplatí ...
Za 2 roky jí skončí insolvence a teta zpátky převede byt a slečna dluh díky podpoře od státu bude mít splacen Dlužnice nedá ani korunu. Je to v pořádku? Insolvenční řízení je takto nastavené? Děkuji adriana.keplerova@seznam.cz
 
Dobrý den,
jak jsme již uváděli v předchozí odpovědi, neplatnost smlouvy může napadnout insolvenční správce odpůrčí žalobou.
Ve Vámi uvedeném případě by samozřejmě bylo možné podat též podnět České správě sociálního zabezpečení s tím, že dlužnice zneužívá systém sociálních dávek, když byt, v němž žije, je její tety, která jí nadto poskytuje dar v rámci insolvenčního řízení.