Počet stránek ve webu: 43.141


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.509.716

Splátky exekuce dlužníkem - exekutor přesto zablokoval účet manželky dlužníka

Odesláno: 
Otevřeno 542 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Mám exekuci. Přišel k nám domů exekuční úředník a domluvili jsme se že bíudu splácet 1000 Kč každý měsíc. O tom jsme sepsali spolu nějaký papír. Začal jsem řádně platit.
Tři měsíce jsem platil všechno a bez problémů. Ale exekutor z nějakého důvodu zablokoval účet mojí manželky. Na ten účet dostáváme příspěvky na naše dvě děti, rodičovský příspěvek a příspěvek na bydlení. Jiné příjmy manželka nemá. Teď kvůli tomu nemáme peníze na zaplacení nájmu. Můžeme nějakým způsobem donutit exekutora odblokovat peníze alespoň na nájem?
 
Dobrý den, uzavření splátkového kalendáře není zákonný způsob vymáhání pohledávky, je to jen dobrá vůle exekutora. Exekutor může vymáhat pohledávku jinak, např. zajištěním účtu Vaší manželky. Pokud tak učinil, není žádná zákonná možnost získat zajištěné peníze zpět, ani pokud jde o příspěvky od státu. Vaše manželka má nyní možnost zažádat svoji banku o jednorázovou výplatu dvojnásobku životního minima (nyní 6.810,- Kč) a bezodkladně musí zažádat příslušný úřad o to, aby jí peníze zasílal na složenku, neboť každá další částka, která přijde na její účet, bude zajištěna a použita na úhradu Vašeho dluhu.