Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.062

Napadení závěti dědicem za života zůstavitele (rodiče) - lze to?

Odesláno: 
Otevřeno 964 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám tatínka, který je ZTP 3. stupně, už 13let se o něj strarám sama. Mám 2 sestry, které se o něj nechtějí starat.
07/2017jsem odešla z práce a starám se o něj celodenně, protože se o sebe už sám nepostará.
V polovině července 2018 mi řekl, že už kdysi udělal u notářky závěť, ve které majetek rodělil na 3 díly pro nás dcery. Taky mi řekl, že 07/2017 jedné mé sestře závěť zrušil a vše odkázal církvi. Závěť pro mě prý chce také zrušit a vše odkázat církvi.
V poslední době se jeho duševní stav zhoršil a jeho psychické vydírání vůči mé osobě se stupňuje. Díky tomuto jednání jsem na pokraji psychického i fyzického kolapsu. Jeho ošetřující lékař mi sdělil, že se jedná o mozkovou degeneraci a předepsal mu léky na uklidnění. Můžu se vpřípadě změny/zrušení závěti nějak bránit? A mám nějakou šanci uspět?
Lze nahlásit týrání mé osoby od 89 letého člověka, má to vůbec šanci na úspěch a mohlo by to pomoci k úspěšnému napadení změny/zrušení závěti?
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani oblasti insolvence (insolvenčního řízení). Dotaz proto prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině. Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.