Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.433

Ukončení exekuce pro nemajetnost dlužníka - má jen mzdu

Odesláno: 
Otevřeno 1056 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
v exekučním řízení došlo k prodeji majetku ve vlastnictví a v současné době nevlastním žádný majetek. Ze mzdy je mi pravidelně stržena částka na náklady řízení.
Mohu požádat exekuční soud o ukončení exekučního řízení z důvodu nemajetnosti? A jak v tomto případě mám postupovat?
Děkuji za odpověd
 
Dobrý den, exekuce je zastavována z důvodu nemajetnosti jen tehdy, pokud částka získaná vymožením nepostačí ani na náklady exekuce. Pokud není celá pohledávka uhrazena i přes úplný prodej Vašeho majetku a nyní je ze mzdy uspokojován zbytek pohledávky a současně jsou strhávány částky na náklady exekuce, je návrh na zastavení exekuce z důvodu nemajetnosti důvodný. Pokud by se srážkami ze mzdy hradily již jen náklady exekuce, byl by Váš návrh na zastavení exekuce z důvodu nemajetnosti pravděpodobně zamítnut.
 
Dobrý den, manžel je OSVČ podával daňové přiznání za rok 2017 byl podán v termínu, ale k dnešnímu dni mu přeplatek daňový bonus na děti nebyl vyplacen. Je možné že daňový bonus mohl byl srážen a vyplacen exekutorovi? Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,
ano, je možné, že přeplatek na dani z příjmů vydal finanční úřad na základě exekučního příkazu přikázáním pohledávky (výplaty přeplatku na dani) soudnímu exekutorovi.
Tuto informaci může manžel ověřit buď u finančního úřadu anebo u soudního exekutora.
 
Dobrý den! Mám několik exekucí! Jsem invalidní důchodce a žiji u své bývalé manželky která mě nevyhodila na ulici. Muj invalidni duchod čini 5140 Kč, 500 kc splácím exekuci kterou zasílám šekem, současně jsem exekuci splatil a chci platit další, ale mohu jen jednu. ale nevím zda tedy odejít aby bývalé ženě k vůli mě nevzali televizi či pračku kterou si koupila ona. Pro mé velké bolesti kdy mě čeka dalši operace výměna kloubu, se mi velice špatně chodí takže mě nikdo nezaměstná. Proto mohu splácet jen 500 Kč ostatní exekuce splacet nemohu mohu zažádat o zastavení z důvodů nemajetnosti? Nic nevlastním jen osobní věci. Děkuji Petráš Jan
 
Dobrý den, ve Vámi popsaném případě doporučuji podat do exekučních řízení, které nesplácíte, návrh na jejich zastavení z důvodu Vaší nemajetnosti. Ohledně Vašeho bydlení pokud skutečně nemáte kam jít, nezbývá Vaší bývalé manželce než si ukládat veškeré doklady o nákupech větších (dražších) movitých věcí, neboť není v současné době vyloučeno, že některý exekutor bude provádět exekuci prodejem movitých věcí u Vaší bývalé manželky. Pokud by postihl některou z jejích věcí, musela by následně podat návrh na vyškrtnutí této věci ze soupisu a prokázat její vlastnictví.