Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.468

Exekuce na diety řidiče z povolání - může exekutor stravné řidiče zabavit nebo ne?

Odesláno: 
Otevřeno 1704 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
mám exekuci na plat. Je možné strhávat exekuci z diet, které dostávám jako řidič, když jsou diety sice psané na výplatní pásce, ale nespadají do zdanitelných příjmů? A na vyrovnání daní -přeplatek na dani- se vztahuje exekuce také?
 
Dobrý den,
tzv. diety není možné výkonem rozhodnutí (zde exekucí) postihnout.
Přeplatek na dani však soudní exekutor postihnout může a obvykle tak činí.
 
dobrý den chceme se zeptat když přišlo manželce exekuční řízení a tím exekuce na plat a začala se částka strhávat z platu je možné aby si soudní exekutor ještě úročil zbývající částku a tím ji navyšoval?
 
Dobrý den, exekutor nemá oprávnění vymáhanou částku navyšovat nad rámec částky uvedené v exekučním titulu, na základě něhož vymáhá pohledávku věřitele (oprávněného) a v němž zjistíte, zda soud přiznal oprávněnému rovněž budoucí úročení stávající jistiny. Exekuční titul musí exekutor Vaší manželce zaslat spolu s dalšími dokumenty. Pokud se tak ještě nestalo, nechť Vaše manželka exekutora kontaktuje, aby jí dotčené dokumenty zaslal.
 
Dobrý den, potřeboval bych vědět, jestli když mi exekutor obstaví plat a nechá pravděpodobně životní minimum výživné musím zaplatit z tohoto minima a nebo nejdříve se pošle výživné a potom teprve má nárok exekutor? děkuji za odpověd Martin
 
Dobrý den, záleží na tom, zda je výživné exekučně vymáháno či nikoliv. Pokud exekuce není vedena pro vymožení výživného, ale pro jiný dluh, pak je nutno hradit výživné teprve z částky, která Vám zůstane z platu jako nezabavitelné minimum.