Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.418

Smrt dlužníka v exekuci a exekuce po smrti v místě trvalého bydliště - může se to stát?

Odesláno: 
Otevřeno 505 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
ze zdravotních důvodů jsme si museli vzít tchána k nám domů. Zjistili jsme, že má asi tři exekuce jedna je placena srážkou z důchodu, další dvě platí složenkou. Chtěl bych se zeptat když má u nás trvalý pobyt zda nás může navštívit exekutor až zjistí že změnil adresu a popřípadě zabavit náš majetek?
Další věc kdyby náhodou zemřel a exekuce by ještě nebyly splacené může se žena vzdát dědictví nebo by se to muselo splatit když u nás má trvalý pobyt? Majetek žádný nemá? Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, je možné, že exekutor přistoupí k vedení exekuce prodejem movitých věcí Vašeho tchána, a pokud zjistí, že u Vás Váš tchán bydlí, bude tyto věci hledat u Vás. Exekutor přitom nemusí zjišťovat na místě, komu věci patří, takže u hodnotnějších věcí doporučuji mít důkazy o jejich nabytí (účtenky, apod.) a následně jimi prokázat Vaše vlastnictví k dotčeným věcem v návrhu na vyškrtnutí věci ze soupisu, který musíte podat, pokud Vám exekutor tyto věci zajistí. Dědictví se Vaše manželka zdát může, úhrada dluhů na trvalé bydliště vázána není.