Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.527.534

Vrácení věcí z exekuce při zahájení insolvence - musí věci přivést exekutor nebo si je musí odvézt dlužník v insolvenci?

Odesláno: 
Otevřeno 729 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, když mám nárok na vrácení věcí z exekuce, protože mi byla schválena insolvence, jestli si pro ty věcí musím dojet sám, nebo mi je musí dovést zpět,
Insolvenční správce říkal že mi je musí dovést, exekutor zase že ne. Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, dle ust. § 68 odst. 7 exekučního řádu „Byla-li věc zajištěná podle § 66 odst. 1 vyškrtnuta ze soupisu nebo vyloučena z výkonu rozhodnutí, exekutor věc bez zbytečného odkladu předá navrhovateli na místě, kde ji zajistil, nedohodne-li se s navrhovatelem jinak. Neposkytne-li navrhovatel exekutorovi potřebnou součinnost při předávání věci, věc se navrhovateli předá v sídle exekutora“ Proto pokud jste např. v provedeném soupisu movitých věcí či na jiném dokumentu nepodepsal, že souhlasíte s tím, že Vám budou dotčené věci případně vydány v sídle exekutora, vyžadujte, aby Vám dotčené věci přivezli tam, kde je zajistili. Doporučuji Vám podat žádost písemně.
 
Dobrý den, byla jsem také účastníkem exekučního řízení, ač jsem nebyla dlužníkem, výsledkem bylo, že než soud věc vyřídil, věci byly prodané, tj. nedostala jsem zpátky nic, a z prodaných věcí, cca 1/10 ceny -ikdyž soud rozhodl, že jsou povinni mi to uhradit, jsem dodnes nedostala také nic. budte rád, že alespoń u Vás stihnuli věc vyřídit a berte všechno co se dá, tam se nejvíce okrádají lidé. Kvasnicová
 
Dobrý den, děkuji za Vaši doplňující informaciz praxe, byť není příliš příznivá. Jinak pokud máte právo na to, aby Vám uhradili plnění za neoprávněně zpeněžené věci, uvažte, zda se neobrátit na soud. Důkazy rozhodně disponujete.