Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.271

Insolvence a nový dluh na nájemném - vymáhání dluhu a ukradených věcí po dlužníkovi v insolvenci

Odesláno: 
Otevřeno 612 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Jsem v nájmu a vzala jsem si do vedlejšího pokoje podnájemníka. Je v insolvenci, proto směřují dotaz sem.
Máme podepsanou nájemní smlouvu. S nastěhováním zaplatil kauci 5000 Kč. V květnu 2018 jsme podepsali dohodu o ukončení nájmu.
31.7.2018 měl zanechat svůj pokoj v původním stavu. Tzn, do konce července měl ještě platit nájemné.
17.6.2018 mi SMSkou oznámil, že už se odstěhoval a že nájem už nezaplatí. Pokoj nechal v téměř ve vybydleném stavu. Navíc ukradl drobné vybavení které se mu hodilo. Naopak spoustu věcí vč. pár kusů svého nábytku tam nechal.
Nevím, jestli s vymáháním nájemného mohu jít na Policii když je v insolvenci.
Mám od všeho námi oběma podepsané smlouvy, on ale přesto trvá na tom, že už nic platit nebude a domáhá se zpátky kauce i přesto, že pokoj kde bydlel úplně zničil.
Děkuji.
 
Dobrý den,
složenou kauci můžete použít na neuhrazené nájemné a škody nájemcem způsobené, právě pro tyto účely institut skládání kauce slouží. Kauce jako taková se však vypožádává při ukončení nájemního či podnájemního vztahu, tedy jste ji povinna zúčtovat až ke dni 31.07.2018.
V této věci následně kontaktujte insolvenčního správce Vašeho podnájemníka se sdělením, že dlužník neuhradil nájem za červenec (až bude ovšem tento nájem splatný) a se sdělením, že předmět podnájmu byl zanechám ve stavu v rozporu s nájemní smlouvou.