Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.533.997

Nepřepsání ojetého auta na nového majitele a exekuce - hrozí zabavení auta, automobilu, vozidla exekutorem třetím majiteli?

Odesláno: 
Otevřeno 917 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
koupila jsem ojetý osobní automobil (OV) v hodnotě do 50.000 Kč.
Koupě se uskutečnila přes paní, které dal původní majitel v technickém průkaze TP plnou moc s ověřeným podpisem "k přepisu vozu na odboru dopravy".
Přepis na sebe neudělala a prodala ho po pár měsících mě. Sepsaly jsme kupní smlouvu + plnou moc s ověřeným podpisem. Při přihlášení vozidla jsem zjistila, že je v evidenci registrů v kartotéce vozidla dopsaná poznámka o exekučním příkazu ze dne 24.12.2017, což je 11 dnů poté, co původní majitel dal paní svou plnou moc k přepisu vozidla (13.12.2017).
Hrozí mi zabavení vozidla? A když ano, jak bych se mohla bránit?
Děkuji.
 
Dobrý den, bohužel hrozí, neboť jste se nikdy nestala vlastníkem vozidla. Pravděpodobně již první vlastník je v exekuci, tudíž nebyl oprávněn disponovat svým majetkem. Exekutor se pak dovolal neúčinnosti jeho jednání vydáním exekučního příkazu, tudíž již jeho převod vlastnictví k automobilu na Vaši prodávající je neplatný. Za daných okolností žádejte po prodávající, aby Vám vrátila peníze za prodej automobilu z titulu bezdůvodného obohacení. Totéž pak může nárokovat na skutečném vlastníku ona.