Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.510.685

Těhotenství v insolvenci - horozí zrušení insolvence a osobní bankrot?

Odesláno: 
Otevřeno 1812 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, zda byste mi neporadili, jak to je, když mám zaplaceno přes 30% a otěhotním. Mám strach, že by mě mohli celou insolvenci zrušit, což bych byla nerada. Chybí už jen 2,5 roku (konec insolvence v roce 2020).
Kdysi jsem slyšela, že pak platím jen insolvenčního správce, což činí 1089 Kč.
Těhotenství neplánuji, ale už mám na něj věk a kdyby se nějakým způsobem zadařilo, tak by mě právě zajímalo, co se pak děje dál.
Děkuji za ochotu a odpověď.
 
Dobrý den,

pokud dlužnice v průběhu oddlužení otěhotní, není to samo o sobě důvodem pro zrušení oddlužení. Je třeba po celou dobu trvání oddlužení splňovat předpoklad úhrady alespoň 30 % pohledávek, což již splňujete i nyní.

Z peněžité pomoci v mateřství i rodičovského příspěvku lze provádět srážky ze mzdy jako by se jednalo o mzdu. Obvykle však zejména z rodičovského příspěvku srážky prováděny nejsou, jelikož pro provádění srážek musí být ve výši alespoň 7 780, - Kč měsíčně (pokud je dlužnice svobodná a má pouze jedno dítě). Odměnu správce ve výši 1 089, - Kč je třeba hradit po celou dobu trvání oddlužení.
 
Dobrý den, chci se zeptat. Moje dcera byla v manželství 8 let a měli půjčky ve velké výši, rozvedly se a před hrozbou exekuce dcera požádala o insolvenci kterou bývalý manžel odmítl. Soud insolvenci schválil a moje dcera splácí a on se ji jenom směje. Chtěl bych vědět zda zbylí dluh po skončení insolvence bude odpuštěn anebo přejde tento tento na bývalého manžela který bude muset platit
Za odpověd děkuji
 
Dobrý den,

bude-li Vaše dcera soudem osvobozena od placení zbytku dluhů, toto osvobození se nevztahuje na osobu bývalého manžela, který je v postavení spoludlužníka.

Veškeré v insolvenci nesplacené dluhy tak věřitelé budou moci v plném rozsahu vymáhat po bývalém manželovi (nyní je mohou na něm také vymáhat), přičemž ve vztahu k bývalému manželovi pohledávky stále narůstají, neboť běh úroků a smluvních pokut se insolvenčním řízením Vaší dcery nezastavil.