Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.453

Exekuce na podíl nemovitosti a zápis změn v katastru nemovitostí - postup jak na to

Odesláno: 
Otevřeno 2169 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
Jsme 4 vlastníci nemovitosti. Na podíl jednoho vlastníka je nařízena dražba. Jak můžeme postupovat v případech, kdy je nutný k nějakému úkonu souhlas všech vlastníků, jako např. zapsání změn do katastru nemovitostí.
Děkuji.
 
Dobrý den, vzhledem ke generálnímu inhibitoru, tj. zákazu spoluvlastníka dotčeného exekucí nakládat s majetkem bych doporučovala vyčkat výsledku dražby a jednat o správě společné věci až s novým vlastníkem spoluvlastnického podílu.
 
Dobry den
Mam dotaz, zdedil jsem po matce podily pozemku, ktere nejsou nejak velke, hodnota celkem 30tisic. Jedna se oto, ze matka mela exekuce na pozemky, nyni jsem obdrzel od katastru informaci, ze jsem novym majitelem zminenych podilu na pozemcich, muze se exekuce ptevest na me bez meho vedomi? Osobne nemam zadne zavazky bankam ani jinym spolecnostem, jsem bez dluhu. Moc dekuji za informaci.
 
Dobrý den, pokud jste neodmítl dědictví a přijal jej, vstupujete do práv a povinností po zůstaviteli, tedy po Vaší matce. Pokud byla Vaše matka povinnou v exekučním řízení (či více řízeních), vstoupil jste na její místo jako dlužník. O tom Vás má informovat příslušný notář a rovněž příslušný exekutor. Pokud jste informace neobdržel, doporučovala bych Vám dotčené osoby kontaktovat a dotázat se na stav dluhů Vaší matky, resp. vedených exekučních řízení.