Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.535.401

Exekuce cizího účtu kam chodí výplata, plat, mzda dlužníka - účet kamaráda, kamarádky, známého

Odesláno: 
Otevřeno 913 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda mi hrozí blokace účtu? Má kamarádka je v exekuci a její výplata mi chodí na účet.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

soudní exekutor může postihnout pouze účet ve vlastnictví povinného, tj. pokud si Vaše kamarádka nechává zasílat její výplatu na Váš bankovní účet, nebude možné tento Váš účet postihnout. Bude ovšem možné kamarádku i Vás stíhat pro trestný čin poškození věřitele.
Pro kamarádku i Vás tak bude nejjednodušší, když se kamarádka se zaměstnavatelem dohodne, že jí bude výplatu přebírat v hotovosti. Žádný zákon nepřikazuje, že výplata musí být zasílána na účet.
 
Dobrý den, do domu mi přišli exekutoři kvůli dluhu přítele. Olepili jeho věci, které jsou v mé dílně. S přítelem jsem se rozešla. nemám s ním nic společného. Můžou přijít opět exekutoři a domáhat se vstupu do domu? Expřítel neměl u mě trvalé bydliště, ale v záznamech mají moji adresu. Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, v případě vedení exekuce prodejem movitých věcí může exekutor vstupovat do místností (bytu), kde má oprávněně za to, že mohou být uloženy věci povinného. Je možné, že přes provedený soupis majetku může exekutor (vykonavatel) k Vám přijít opětovně a hledat další věci, zejména pokud by Váš přítel nehradil svůj dluh či jen málo. Není ani vyloučeno, že v případě další exekuce by k Vám mohl přijít další exekutor a prováděl soupis majetku Vašeho bývalého přítele. V každém případě doporučuji sdělit exekutorovi, že Váš bývalý přítel u Vás již nebydlí, a žádat o výmaz Vaší adresy, i když exekutor tak učinit nemusí.