Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.442.350

Druhé zaměstnání získané v době insolvence - vliv na srážky v insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 1154 x
5 odpovědí
 
Mám stálé zaměstnání z kterého mi teď odchází cca 12.000 Kč a víc na insolvenci. Vychází mi to že za 4 roky zaplatím 100% dlužné částky.
Když jsi najdu druhou práci formou dohody, brigády, bude se mi i tato částka strhávat?
Když se bude jednat o malé částky. např. 4.000 Kč za měsíc.
 
Dobrý den,

i pokud si najdete další zaměstnání, Vaše nezabavitelné minimum se tím pravděpodobně nezvýší, jelikož čisté příjmy se pro účely provádění srážek sčítají.

Pokud však máte takové příjmy, že uhradíte 100 % dluhů ještě dříve, než je 60 měsíců, můžete zkusit podat soudu návrh na stanovení fixní výše splátek tak, abyste i tak zaplatila 100 % dluhů včetně odměny insolvenčního správce za nejpozději 60 měsíců trvání oddlužení plněním splátkového kalendáře.
 
Dobrý den,
Muže zaměstnavatel odmítnout uchazeče o volné místo jen z důvodu insolvence?
Muže se případně potencionalni zaměstnanec nějak bránit? Aby jej zaměstnavatel přijal na volné místo?

Děkuji
 
Dobrý den,
domnívám se, že by se jednalo o diskriminační důvod.
Na druhou stranu dobře poučený zaměstnavatel nikdy takový důvod explicitně nevysloví a Vaše nepřijetí bude opírat např. o nedostatek kvalifikace apod.
Obrana je možná soudní cestou, ovšem je otázkou, čeho byste tímto postupem chtěla docílit, zda pouze satisfakce (morální či finanční) či povinnosti s Vámi pracovní poměr uzavřít.
 
Dobry den,

potrebuji se zeptat. Jsem zamestnana na hpp. tentyz zaměstnavatel nabizi i privydelem ktery jde uplne zvlast cca 3tis. , kdyz budu ty privydelky chodit, odeslou se taky na spravce? kdyz budou na dohodu o pracovní cinnosti? a jeste jedna vec. preplatek z dane, kdyz si clovek dela sam dane, ne firma. takze se vlastne poslou primo na muj ucet se taky musi odevzadat spravci? nebo jakto je?

mockrat dekuji za odpověď
 
Dobrý den,
zaměstnavatel by měl s oběma příjmy pro účely srážek nakládat tak, že je sečte a z nich provede srážky, tím spíše, že se jedná o téhož zaměstnavatele. I příjem z dohod konaných mimo pracovní poměr je příjem a tento pohledá provádění srážek.
Přeplatek na dani je považován za mimořádný příjem dle ust. § 412 odst. 1 písm. b) insolvenčního zákona, a dlužník je povinen jej vydat správci k rozvržení mezi věřitele.