Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.143

Trestný čin podvodu a vydírání zdravotní pojišťovnou - legalizace krádeží a podvodů spáchaných exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 795 x
3 odpovědi
 
Legalizace krádeží a podvodů exekutorem - ráda bych se zeptala, zda-li má přednost trestní právo před civilním, a to trestný čin podvodu, vydírání, atd. před návrhem na exekuci. Dostala jsem návrh na exekuci od zdravotní pojištovny, a to za dobu studia na škole, protože mohlo jít o jiného pojištěnce, -nebyla totožná adresa případně rozkradení plnění státem od zdravotní pojištovny.
Ráda bych se zeptala, zda-li lze podvody páchaně zdravotní pojištovnou legalizovat exekucí jiněho než povinněho nebo zda-li má přednost trestní právo a i přes návrh na exekuci je povinna policie/státní zastupitelství projednat trestní oznámení a viníka kradeží případně podvodu odsoudit.
Předem děkuji
 
Dobrý den, exekuce je vždy vedena na základě pravomocného exekučního titulu, což je soudní rozhodnutí, notářský zápis s přímou vykonatelností, platební rozkaz zdravotní pojišťovny, apod. Pokud máte za to, že je dluh na Vás v exekuci vymáhán neoprávněně, podejte návrh na její zastavení. V ostatním se obraťte se svými dorazy na některého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz), jenž Vám může poskytnout odbornou právní pomoc.
 
vzhledem k tomu, že při denním studiu uhrazuje zdravotní pojištění stát, jsem si jista, že došlo budto k podvodu, tedy vymáhání uhrazeným peněz státem, nebo záměně pojištěnců, avšak držený na základě nedodaného rozhodnutí je majetek můj, děkuji
 
Dobrý den, pokud máte na základě Vámi uvedených informací za to, že došlo k trestnému činu, podejte trestní oznámení a tuto skutečnost sdělte soudnímu exekutorovi (může být uvedena v návrhu na zastavení exekuce).