Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.500

Nezákonná exekuce a vymáhání celého odškodnění stanoveného ESLP

Odesláno: 
Otevřeno 905 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
byla provedena nezákonná exekuce na jiném než povinném, spor jsem vyhrála, podala jsem proto návrh na odškodnění, ministerstvo mi však celou častku tak, jak plyne z rozhodnutí - výklad ESLP neproplatilo, budu podávat návrh na soud, je tento návrh zpoplatněn, jedná se o statisícové částky.
Děkuji.
 
Dobrý den, ano, za návrh na zahájení řízení o náhradě škody nebo jiné újmy způsobené při výkonu veřejné moci nezákonným rozhodnutím, rozhodnutím o vazbě, trestu nebo ochranném opatření nebo nesprávným úředním postupem se od 30.9.2017 platí 2.000,- Kč (položka č. 8a Přílohy k zákonu č. 549/1991 Sb. , zákona o soudních poplatcích).
 
Vážený pane doktore,

dostala jsem k úhradě návrhu statisícovou častku, s kterou jsem nemohla souhlasit, z tohoto důvodu jsem se obrátila na Vás. Je směšné, že ani ministerstvo připadně soudy nedodržují zákony, aby se lidé nemohli dovolávat svých práv.
děkuji
 
Dobrý den, Váš příspěvek neobsahuje dotaz. Prosím, pokud žádáte o radu, přeformulujte jej v dotaz. Děkuji.
 
Dobry den, rakouska pojistovna po me vymaha skodu (nepravem) a me zajima zda mohou poslat exekuci do CR? dekuji za odpoved
 
Dobrý den, pokud oprávněný z Rakouska disponuje Evropským exekučním titulem čin Evropský platebním rozkazem, tak je možno vést exekuci domácím exekutorem i v jiném členském státě EU, tj. v ČR.