Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.951

Neúspěšné ukončení insolvece pro nezaplacení odměny insolvenčnímu správci

Odesláno: 
Otevřeno 822 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
prosím o radu:
Přítel obdržel usnesení o neúspěšném ukončení insolvence. Uhradil 48% pohledávek, ale pro velké spory s insolvenčním správcem IS nedoplatil jeho odměnu. Během řízení se několikrát odvolal k Nejvyššímu soudu a tato odvolání nejsou ještě ukončená, ačkoli dnes (09.05.2018) už nemají faktický význam. Proti tomuto konečnému usnesení se včas odvolal.
1. Protože řešíme, jak budeme řešit situaci dál, potřebujeme vědět, zda může exekutor pokračovat ve vymáhání zůstatku exekuce dřív, než věc bude pravomocně ukončena.
2. Je nějaká zákonná stoprocentní možnost, jak ochránit můj majetek před jeho exekutorem v případě, že by se ke mě přítel přistěhoval?
Předem děkuji za odpovědi.
 
Dobrý den,
dokud není insolvenční řízení pravomocně ukončeno platí, že exekuční řízení jsou stále přerušená.
Až po pravomocném ukončení / zastavení insolvenčního řízení mohou soudní exekutoři dále pokračovat v provádění přerušených exekucí.
Ohledně Vašeho majetku a ochrany před exekucí přítele v případě, kdy byste sdíleli společnou domácnost, neexistuje žádný způsob ochrany majetku, o kterém můžu prohlásit, že je 100%. Jedinou možností je v případě provedení mobiliární exekuce ve Vašem společném bydlišti být schopna prokázat, že daná věc je Vaše a nikoliv přítele, tj. schovávat si ke všemu účtenky a hradit vše tak, aby bylo možno prokázat, že jste kupní cenu hradila právě Vy (tj. ideálně bankovní převody a platby kartou).
 
Děkuji za odpověď. V případě, že by bydlel jinde v podnájmu a navštěvoval mě, je nějaký způsob ochrany pro mě? Mám na mysli nějakou smlouvu o údržbě nemovitosti, nebo podnájmu nebo nevím : -) Nebo kdybyste věděli úplně nějakou jinu možnost, budu moc ráda za každou radu. Děkuji
 
Dobrý den,
i v případě uzavření smlouvy o nájmu / podnájmu platí, že soudní exekutor může sepsat všechen majetek, o němž se důvodně domnívá, že může patřit povinnému (Vašemu příteli). Pokud tedy při exekuci sepíše i Váš majetek, musíte být schopna prokázat, že opravdu Váš je. Samozřejmě exekutor nemůže postihnout základní vybavení domácnosti, které je ze zákona z exekuce vyloučeno.