Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.419

Exekuce na daňový bonus - zadržení daňového bonusu exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 853 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Prosím o radu v těžké situaci.
Jsem zaměstnaná a neuplatňuji si daňový bonus na děti ve mzdě, ale 1x za rok podám daňové přiznání. Letos (2018) jsem také podala, vše v pořádku, ale daňový bonus mi nebyl vyplacen a když jsem pátrala, zda je nějaký problém, bylo mi řečeno, že FÚ odeslal částku na ČSSZ, protože mám zde nedoplatek pojistného ještě z dob, kdy jsem podnikala.
Mám nějaké exekuce, něco si strhla ČSSZ ze mzdy, změnila jsem práci, tam již ČSSZ nestrhávala nic. Mají na toto právo, jde o daňový bonus na děti.
Děkuji za radu.
 
Dobrý den,
pokud Česká správa soidálního zabezpečení vede na Vás jako povinnou exekuci, může daňový přeplatek postihnout, a to v plném rozsahu.
Doporučuji proto si daňové zvýhodnění na děti uplatnit u Vašeho zaměstnavatele tak, aby se stal součástí Vaší měsíční mzdy.
Pokud ČSSZ nyní neprovádí u Vašeho aktuálního zaměstnavatele srážky ze mzdy, může to být způsobeno Vaším čistým měsíčním příjmem či jinou skutečností, kterou nejsem schopna odhadnout. Jelikož však exekuce je vedena ze strany ČSSZ, o zaměstnavatelích ví ihned, jakmile Vás zaměstnavatel jako zaměstnance zaeviduje, což je při pracovním poměru do 7 dnů ode dne zahájení pracovního poměru.