Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.363

Žádost k soudu o ponechání přeplatku dlužníkem v insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 1421 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
02/2018 mi naběhla insolvence. Přeplatek z daně z příjmů jsem insolvenční správkyni celý odevzdala. Nyní mi přišlo vyúčtování služeb za užívání bytu s přeplatkem. Kontaktovala jsem, proto svou správkyni s žádostí, zda bych si část přeplatku mohla ponechat na léto synovi na tábor. Správkyně mi odpověděla, že toto není v její kompetenci, ale mám si podat žádost na příslušný soud.
Můj dotaz či prosba zní: najdu někde na internetu dostupný nějaký vzor takovéto žádosti?
Předem mnohokrát děkuji za Vaši odpověď a Váš čas.
 
Dobrý den,

zákon žádnou závaznou formu pro takovou žádost nepředepisuje.
Je pouze třeba mít na paměti základní zásady procesního práva, tedy že k podání musí být jasné, komu je adresováno, kdo jej činí, k jaké spisové značce patří a co je požadováno.
Žádost soudu napište volnou formou a zdůrazněte, že přeplatky vznikly tak, že jste loni (2017) hradila stanovené zálohy z nezabavitelného minima a máte tak za to, že přeplatky náleží Vám.
 
Dobrý den chtěla sem se zeptat, platím insolvenci a 3 roky už mám zaplacené jestli je možné doplatit zbytek na jednou dekuju moc
 
Dobrý den,
pokud jste nyní schopna jednorázově uhradit takovou částku, aby byly pohledávky všech věřitelů uspokojeny do výše 100 %, je to zcela jistě možné.
Doporučuji však předem kontaktovat Vašeho insolvenčního správce, abyste věděla, jakou částku je touto cestou třeba uhradit.