Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.541.775

Zaplacená exekuce a trvající exekuční srážky ze mzdy - jak to zastavit?

Odesláno: 
Otevřeno 824 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
měla jsem na sebe několik exekucí. Některé z nich mi byly sráženy ze mzdy.
Na konci března 2018 jsem všechny exekuce se vším všudy zaplatila. Účetní, která mi dělá mzdy, mi sdělila, že srážky z mé mzdy probíhají i nadále, protože neobdržela žádné sdělení o ukončení exekučních srážek.
Co mám v této situaci dělat, snažila jsem s exekutory spojit, někde se mi to. Podařilo a potvrdili, že dluh je celý zaplacen, ale vysvětlení mi nepodali.
Jsou exekutoři povinni se mnou komunikovat, když je kontaktuji přes datovou schránku, ve většině případů se k nim nelze dovolat a na maily ne vždycky odpovídají.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, exekutor nesmí vymáhat částku nad rámec exekučního titulu, žádejte tedy důrazně exekutora/y, aby bez zbytečného odkladu zrušil/i vydané exekuční příkazy a exekuci skončil/i, jinak že podáte stížnost na nekonání exekutora na Exekutorskou komoru nebo na dohledový orgán, kterým je Ministerstvo spravedlnosti ČR. Neoprávněně stržené částky vyžadujte ihned vrátit zpět, pokud by je exekutor již zaslal oprávněnému, pak byste je musela požadovat vrátit po něm, nebo žádat Ministerstvo spravedlnosti ČR o náhradu újmy (tj. dlužných peněžních prostředků, nákladů spojených s jejich vymáháním, apod.). Ke komunikaci: ano, exekutor je povinen s Vámi po dobu řízení komunikovat, jinak jde o jednání v rozporu se zákonem (ust. § 46 odst. 1 exekučního řádu), které může být napadeno stížností shora uvedeným orgánům, což bych Vám doporučovala zdůraznit ve svých žádostech zasílaných písemně datovou schránkou/mailem, případně při telefonické komunikaci.