Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.951

Prodej nemovitosti v insolvenci bez konkurzu - exekutor odmítá prodej nemovitosti dlužníkem

Odesláno: 
Otevřeno 411 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
zajímá mne zda se dá v insolvenci prodat nemovitost a přesto to nebyl konkurz. Zvažuji insolvenci, protože dluh v exekuci je přes 5.000.000 Kč. Díky úrokům a odměně exekutora, odhadem prodej nemovitosti v tržní ceně nelze pokrýt dluh přibližně o milion Kč. Proto zvažuji řešení insolvencí, jelikož nemovitosti půjdou do dražby a to dluh neuhradí už vůbec. Exekutor nám nechce dát souhlas s prodejem v exekuci a nemíní s námi i ničem jednat.
Problém mám v tom, že i kdybych do insolvence šla, aby po skončení nepokračovala exekuce, lze v insolvenci nemovitost prodat tak, aby to nebylo řešení konkursem? a k tomu platit oddlužení? nemovitost je v SJM a v exe je zatím jen moje 1/2, do insolvence bysme šli s manželem.
Děkuji.
 
Dobrý den, insolvenční soud může schválit oddlužení plněním splátkového kalendáře nebo zpeněžením majetkové podstaty, kdy by se zpeněžoval celý Váš majetek (majetek v sjm) ; soud řešení oddlužení schvaluje dle toho, co je pro věřitele výhodnější. Zajištěná část majetkové podstaty se pak zpeněžuje vždy, i pokud schválí soud oddlužení plněním splátkového kalendáře. Pokud splníte podmínky pro schválení oddlužení, které dodržíte, budete následně osvobozena od hrazení neuhrazené části dluhu a exekuční řízení musí být zastaveno.