Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.623

Exekuce pro dluh u neznámého věřitele - dlužník žije dlouhodobě v zahraničí a o dluhu nic neví

Odesláno: 
Otevřeno 381 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
4.4.2018 byl doručen na mou korespondenční adresu příkaz k exekuci. Žiji skoro 6 let (2012-2018) v zahraničí soud proběhl v roce 2015 bez jakéhokoli upozornění nebo výzvy k zaplacení dluhu.
Věřitel je dokonce firma, která vznikla v době, kdy jsem v České republice již nežila. Jak se mohu bránit? Firmu neznám a žádnou půjčku jsem si nebrala a nebylo mi ani nic doručeno - až po víc jak 3 letech od usnesení soudu. Přitom korespondenční adresu mám již několik let stejnou.
Děkuji.
 
Dobrý den, pokud je proti Vám vedena exekuce a Vy máte za to, že vymáhaný dluh věřitele neexistuje, můžete podat návrh na zastavení dotčené exekuce a řádně jej odůvodnit. Pro Váš další postup Vás informuji, že oprávněný, který exekuční návrh podal, nemusí být Váš původní věřitel, neboť tento mohl svoji pohledávku novému věřiteli prodat. Doporučovala bych Vám proto si nejprve zjistit, dle jakého exekučního titulu byla exekuce proti Vám nařízena, neboť z něj se dozvíte všechny relevantní informace. Jinak pokud Vám byl exekuční titul doručován na Vaši adresu trvalého bydliště (a nešlo-li o platební rozkaz), je možné, aby byl pravomocný, i když jste se o něm nedozvěděla, a může tak být proti Vám vedeno exekuční řízení.