Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.416

Koupě auta pracujícím dlužníkem v exekuci - zabaví exekutor auto, automobil? (vozidlo na dopravení do práce)

Odesláno: 
Otevřeno 861 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Mám tři exekuce a do práce přišel exekuční příkaz na strhávání z výplaty. Zůstává mi tedy něco kolem 9.000 Kč měsíčně a zbytek se posílá exekutorům. Teď mi odešlo auto a potřebuji si koupit nové. Mohu přepis nového vozidla udělat na sebe nebo mi jej exekutoři zabaví?
Exekuce bych měla doplatit v červenci 2018 a auto si potrebuji koupit hned, jinak se nemám jak dostat do práce a na brigádu. Nechci obtěžovat rodinu a dělat přepis na jinou osobu, ale mám strach, že mi auto zabaví, přesto, že měsíčně splácím kolem 15tis.
Děkuji za odpověď a pěkný den.
 
Dobrý den, v exekuci je uspokojován nárok věřitele postihováním stávajícího i nově nabytého majetku dlužníka, tedy pokud bude automobil přepsán na Vaše jméno, bude ihned postižen, neboť exekutor může nahlížet do příslušného registru, a pravděpodobně prodán v dražbě. Buď si tedy můžete automobil zatím například pronajmout nebo vypůjčit do doby ukončení exekucí, pokud by s tím vlastník vozidla prozatím souhlasil, nebo požádat někoho blízkého, zda by mohl automobil přepsat na sebe a po skončení exekucí by bylo přepsáno na Vás, na základě např. darovací smlouvy.