Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.539.157

Exekuce srážkou ze mzdy a povinné mimořádné splátky složenkou

Odesláno: 
Otevřeno 451 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
přítel platí od října 2017 exekuci - strhávání srážek ze mzdy. Měsíčně kolem 7000 Kč. Zároveň s tím platí měsíčně 1000 Kč složenkou.
Když už chodí srážky ze mzdy, může přestat platit těch 1000 Kč? Exekutor mu tvrdí že musí platit jak z výplaty tak šekem. Po telefonu se oháněl nějakým splátkovým kalendářem - ten doručen nebyl. Myslela jsem si, že když jsou srážky ze mzdy, tak nejsem povinna platit ještě z toho minima co mi na výplatu pošlou.
Děkuji za informaci.
 
Dobrý den, v případě splátkového kalendáře v exekuci jde o výraz dobré vůle exekutora i povinného, který hradí vedle postižení jeho majetku exekučními příkazy i „dobrovolně“. Pokud povinný hradit takto přestane, vystavuje se riziku, že exekutor postihne jeho další majetek, pokud bude mít za to, že je to v rámci exekuce účelné a pokud již tak neučinil dříve. Jiné „sankce“ z neplnění dohody o splátkách s exekutorem v exekuci neplynou. Pokud nemá Váš přítel dotčený splátkový kalendář k dispozici písemně, není pro něj závazný nijak. Pozor, doporučuji přesvědčit se, zda nebyl přiložen k dokumentům, které mu byly již exekutorem zaslány. I přesto však by z jeho strany musel být aktivně přijat (podepsán).