Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.661

Zrušení insolvence pro porušení splátkového kalendáře a konkurz na majetek

Odesláno: 
Otevřeno 1115 x
1 odpověď
 
Dobrý den dne 28.7.2016 mi bylo schválené oddlužení. Řádně jsem splácela vše mi strhávali z výplaty. V roce 2017 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou a strhávali mi sice ne celou splátku, ale část. O nástupu na mateřskou jsem informovala svého správce bohužel jsem dopis nezaslala doporučeně a dle správce dopis nedošel. Ovšem to se dozvídám až teď po roce kdy mi došlo od soudu návrh na zrušení oddlužení a uvalení konkurzu na majetek. Informovala jsem správce, že od 1.4.2018 nastupuji zpět do zaměstnání tudiž budu opět schopná plnit splátkový kalendář. Můžu se proti tomuto rozhodnutí odvolat. Zatím je to jen návrh podaný k soudu od insolvenčního správce. Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,
soud ve věci dosud nerozhodl, tedy zatím není se proti čemu odvolávat.
Samozřejmě můžete soudu podat vyjádření ke zprávě správce, pokud máte za to, že v ní nejsou uvedeny správné informace.
Upozorňuji však, že narození dítěte jste byla povinna sdělit nejen insolvenčnímu správci, ale oficiálně též soudu. Nadto jste povinna správci i soudu vždy k 15.03. a 15.09. každého roku předložit zprávu o příjmech za předchozích 6 měsíců, což jste patrně také nečinila.
Pokud byly z příspěvku v mateřství / rodičovského příspěvku prováděny srážky pouze ve výši, která ani nepokryla odměnu správce, postupoval správce zcela v souladu se zákonem, když na tuto situaci upozornil v podávané zprávě soud. Zároveň platí, že předpoklad plnění oddlužení ve výši 30 % má být plněn po celou dobu plnění oddlužení, což nyní nesplňujete. Vaším největším problémem bylo patrně to, že dar, který měl být hrazen, hrazen nikdy nebyl (což například Krajský soud v Praze považuje za trestný čin podvodu a sám soud podává v těchto případech podnět trestním orgánům).