Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.544

Pojištění neschopnosti splácet a zaplacení splátky před vyplacením pojistky - vrátí banka splátku nebo půjde o mimořádnou splátku dluhu?

Odesláno: 
Otevřeno 800 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám půjčku od banky s pojistkou neschopnosti splácet, kterou banka sama nabídla. Po onemocnění, kdy jsem věděla, že bude delší, jsem neprodleně kontaktovala jak banku, tak pojišťovnu, na kterou mě banka odkázala. Po skoro 4 měsících, kdy pojišťovna stále dokola požaduje různá zdravotní vyjádření, které okamžitě plním a dodávám, své pojistné plnění vůči bance pojišťovna neplní a tvrdí, že je vše stále v řešení a rozhodování.
Banka, která tento produkt této pojišťovny sama nabídla při sjednání smlouvy, mě již několikrát a nyní již naposledy vyzvala k zaplacení dlužných částek, jinak hrozí, že vše předá exekučnímu úřadu, o záznamu v rejstříku neplatičů ani nemluvím.
S bankou neustále komunikuji a danou situaci (informace od pojišťovny) předávám, nicméně banka pouze mé informace eviduje v poznámkách u úvěru. Pokud si kdekoliv na splátky nyní půjčím, je prosím banka povinna po plnění pojišťovny zaplacenou částku buď ode mě či od pojišťovny vrátit mé osobě a nebo to bude vést jako mimořádnou splátku a částky navíc nevrátí?
Nebo jakmile pojišťovna zjistí (s bankou určitě komunikují), že byla částka (y) zaplacena (y), bude to pojišťovna posuzovat jako již moji schopnost splácet a pojistné plnění zastaví? Není to umělé a záměrné prodlužování tohoto plnění za cílem této situace, kdy musí člověk v této situaci chtě nechtě zaplatit a pojišťovna poté zůstává z obliga? Nezbývá mi, něž jakkoliv zaplatit dlužné částky...Mohu poté zažádat s tímto odůvodněním o výmaz z rejstříku dlužníků?
Předem moc děkuji za nastínění řešení dané situace, MS.
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani exekučního řízení.

Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz.
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.

Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.