Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.523.330

Lhůta na výmaz exekuce na katastru po koupení nemovitosti v dražbě

Odesláno: 
Otevřeno 745 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda je zákonem nařízená nějaká lhůta do které musí exekutor a následně katastr nemovitostí smazat exekuční příkazy z LV po zakoupení pozemku?
25.7 2017 jsem zakoupil v dražbě polovinu majetku bývalé manželky, vše se uhradilo včetně nabývací daně a proběhl zápis v KN ale na LV mám pořád exekuce vedeny už 8 měs. od vydražení, a katastr s exekutorem se vymlouvají jeden na druhého a zdržují smazání z LV, a pořád si posílají dokola opravné dopisy který každý nabývá právní moci 30 dní. Vše sem zaplatil, nic nedlužím a exekuci mám stále vedenou na LV. děkuji za radu
 
Dobrý den, ve Vámi uváděné situaci žádná zákonem stanovená lhůta není, avšak dle ust. § 46 odst. 1 exekučního řádu „Exekutor postupuje v exekuci rychle a účelně; při tom dbá ochrany práv účastníků řízení i třetích osob dotčených jeho postupem“. Pokud máte za to, že exekutor tak nekoná, např. že je nečinný, nebo že opakovaně vydává chybná rozhodnutí, což by mohlo být vyhodnoceno jako protiprávní jednání, podejte stížnost na jeho postup Exekutorské komoře nebo dohledovému orgánu, kterým je Ministerstvo spravedlnosti, případě k témuž orgánu žádost o náhradu újmy, která Vám chybným postupem exekutora vznikla. Samotné zahájení a vedení dohledu je často dostačující k bezodkladné nápravě vadného jednání exekutora.