Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.541.285

2x zaplacení stejné exekuce a nákladů exekutora

Odesláno: 
Otevřeno 712 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2006 jsem měla exekuci, kterou jsem na základě platebního rozkazu 2007 uhradila - tedy jistinu i úroky, tak jak v příkazu bylo uvedeno.
2012 mi přišla opět stejná exekuce ve stejné výši. Předala jsem to advokátce. Od té doby jsem opět nic nedostala, žádnou korespondenci.
2017 mi strhli peníze z výplaty. Od účetní jsem se dozvěděla o stejné exekuci, ona mi vytiskla kopii exekučního příkazu. Sama jsem celé ty roky nic nedostala, žádný dopis, žádný příkaz, nic.
Opět jsem kontaktovala mou advokátku, a po roce tahání mi napsala, že si ze zaplacené částky 2007 exekutor vzal odměnu, a tím nebyl dluh splacen. Tudíž opět narostly úroky, a že mi doporučuje vše uhradit. Ve vyjádření exekutora jsou naúčtovány 2x náklady řízení.
Já se tedy ptám, je takový postup oprávněný, proč mi nikdo nenapsal dříve, a narostlo to zase do obřích rozměrů. Jedna exekuce, zaplacena a přitom vymáhána 3x. Pomoci od advokátky jsem se bohužel nedočkala. Můžete mi prosím nějak pomoci.
Děkuji Dana
 
Dobrý den, doporučuji Vám nejprve aktivně zjistit u exekutora, proč exekuce vedená dle Vaší informace od roku 2007 dosud neskončila a zda skutečně exekutor vymáhal náklady řízení dvakrát. Pokud Vám exekutor vše nevysvětlí uspokojivě, využijte institutu nahlížení do spisu, a v místě sídla dotčeného exekutora se seznamte se všemi listinami spisu. Případné nesrovnalosti si můžete vyjasnit na místě. Pokud byste zjistila nesrovnalosti, nebo pokud byste nedostala uspokojivé odpovědi na Vaše dotazy, obraťte se stížností na postup exekutora na Exekutorskou komoru ČR a/nebo na dohledový orgán na činností exekutorů, kterým je Ministerstvo spravedlnosti ČR, jež mají oprávnění a zároveň povinnost Vaši stížnost prošetřit a Vás o výsledku šetření vyrozumět.