Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.527.061

Vymáhání nákladů exekuce po ukončení insolvence, oddlužení, osobního bankrotu, OB

Odesláno: 
Otevřeno 1287 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
26.4.2012 jsem vstoupil do insolvenčního řízení, kdy mi bylo Krajským soudem v Ostravě dne 3. července 2012 vydáno Usnesení o úpadku spojené s povolením oddlužení.
25. října 2012 mi bylo povoleno oddlužení plněním splátkového kalendáře.
9. ledna. 2018 jsem byl osvobozen usnesením krajského soudu v Ostravě od placení pohledávek které nabylo právní moci 25. ledna 2018.
2. února 2018 mi došel dopis od soudního exekutora ze zastavil exekuci a že po mě bude vymáhat náklady exekuce ve výši 7865 Kč. Okamžitě jsem se proti tomuto odvolal. Exekuce byla nařízena Okresním soudem v Karviné dne 1. října 2012 podle vykonatelného platebního rozkazu který byl vydán dne 24. srpna 2011. Chci vás poprosit o radu jak postupovat. Nemám na to abych to uhradil - na co potom je insolvence? Proč okresní soud vydal exekuci, která není v právní moci? Jak mám postupovat a co napsat exekutorovi, aby mi neobstavil účet dostal bych se do problémů znova a potom jsem se snažil 5 let zbytečně na co je potom insolvence.
Děkuji moc.
Věřitel se do insolvenčního řízení nepřihlásil a já se své vlastní vůle jsem ho o tomto informoval a také jsem závazek uvedl v návrhu na povolení oddlužení.
 
Dobrý den, ve Vámi uvedeném případě si exekutor měl přihlásit náklady exekuce nařízené v době do povolení oddlužení do předmětného insolvenčního řízení a pokud tak neučinil, jde to k jeho tíži. Pokud po Vás nyní žádá hradit náklady exekuce, doporučuji žádat exekutora o bezodkladné zastavení exekuce i pro vymáhaní nákladů řízení a zrušení všech exekučních příkazů, případně mu můžete sdělit, že na něj z uvedeného důvodu podáte stížnost na Ministerstvo spravedlnosti. Tento postup zpravidla postačuje k tomu, aby exekutor konal. Pokud nikoliv, doporučuji dále stížnost skutečně podat, neboť Ministerstvo spravedlnosti jako dohledový orgán může žádat, resp. vyžaduje u exekutora nápravu vadného jednání.
 
jeste bych mel dotaz dalsi exekutor behem insolvence zastavil exekuci a nakladu se zrekl coz je normalni podle me protoze po zdarnem dokonceni insolvence je nesmysl neco platit chci se zeptat kdyz behem insolvence naridi soud exekuci a urci exekutora to ani nejde aby to prece nabylo pravni moci toto exekucni narizeni ne? kdyz to koliduje s insolvenci a me neprisel zadny dopis behem insolvence ohledne toho narizeni odnikud jak teď potom dal podal jsem navrh dle vaseho psani aby rozhodl o celkovem zastaveni jak to bude probihat mam se bat srazek s platu nebo bloknuti uctu? uplne by me to polozilo nemel bych ani na najem jsme ctyrclenna rodina manzelka a dve deti a ucet mame jen jeden a to manzelcin dekuji moc
 
Dobrý den, k Vašemu dotazu stran nařízení exekuci v průběhu insolvenčního řízení Vám sděluji, že po podání insolvenčního návrhu lze exekuci nařídit, avšak nelze ji provést. Po rozhodnutí o úpadku nelze exekuci ani nařídit a exekuce zahájená podáním exekučního návrhu oprávněným je již exekutorem zastavována. Exekuční soud dle současně platných právních předpisů jinak již nevydává rozhodnutí o nařízení exekuce, pouze pověřuje exekutora jejím provedením, toto pověření není rozhodnutím a nedoručuje se účastníkům řízení. Dokumenty a rozhodnutí v exekučním řízení doručuje až samotný exekutor. Pokud jste podal návrh na zastavení probíhající exekuce, exekutor sice může zajistit Váš majetek, ale nelze nyní uspokojit případně vymáhanou pohledávku do právní moci rozhodnutí o Vašem návrhu. V praxi to znamená, že pokud by Vám zaměstnavatel strhával část mzdy na základě exekučního příkazu, prozatím si srážky nechá u sebe a nebude je posílat exekutorovi. Co se týče účtu, je-li veden na Vaši manželku, může jej exekutor postihnout pouze do výše ½ prostředků, které na něm budou v době doručení exekučního příkazu. Zbytek prostředků zůstává plně v dispozici Vaší manželky. Ale i zde platí shora uvedené, do skončení řízení o zastavení exekuce banka prostředky exekutorovi nezašle a ponechá si je u sebe. Doporučuji Vám kontaktovat telefonicky příslušný exekutorský úřad s dotazem na jeho další postup, případně kdy bude o Vašem návrhu na zastavení exekuce rozhodnuto.
 
ani exekutor nic nedorucil dozvedel jsem se to az po skonceni insolvence nicmene jsem se odvolal a napsal ze se obratim na ministerstvo spravedlnosti jsem odhodlany jit i do medii nase zakony jsou na nic a je treba zmena at to vsichni vedi jaci zlodeji u nas jsou jmenem soudni exekutori!
 
Dbrý den, pokud je exekuce vedena neoprávněně, máte beze sporu právo se bránit Vámi uvedenými způsoby.